De ontharingsbehandeling

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De meeste mensen hebben tussen de 6 en 12 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. Slechts 10 tot 20% van het lichaamshaar in de groeifase. Dit haar wordt definitief verwijderd. De rest van het haar bevindt zich in het ruststadium en kan geen licht absorberen. In een enkel geval kan het aantal behandelingen afwijken, de oorzaken hiervoor zijn divers. Het heeft te maken met uw geslacht (m/V), uw huidtype, uw huidskleur, welke lichaamsdeel het betreft, maar kan ook beïnvloed worden door ziekte, medicatie of verstoringen in de hormoonbalans.

Hoe lang duurt de gemiddelde behandeling?

De duur van elke ontharingsbehandeling hangt af van de grootte van de te behandelen zone en van de groeidichtheid van de haren op die plaats. Ter indicatie: een bovenlip neemt gewoonlijk ongeveer 5 minuten in beslag, een bikinilijn standaard 10 minuten en een onderbeen 45 minuten.

Wat houdt de behandeling in?

Wanneer u zich aanmeldt voor een IPL-ontharingsbehandeling, vindt er eerst een uitgebreide intake plaats. Pas daarna zal de behandeling starten.  Op het te behandelen gebied wordt een laagje verkoelende gel aangebracht, dat zorgt voor geleiding van het licht en voor het koelen van de huid. Daarna wordt het handstuk van de IPL machine over het gebied geleid en daarbij wordt telkens een korte lichtflits gegeven. U ziet het verschil niet meteen, maar binnen 2 tot 3 weken na uw behandeling zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Periode tussen de ontharingsbehandelingen

De tijd, die tussen de behandelingen zit, varieert tussen de 4 en 12 weken. Onze ontharingsspecialiste zal op basis van uw huidtype en locatie aangeven met welke termijn u weer verwacht wordt voor de vervolgbehandeling.

Zon

Wij adviseren minimaal 30 dagen voor de behandeling geen of zo weinig mogelijk zonnebank en/of buitenzon. Hoe lichter de huid, hoe meer energie er wordt opgenomen door de haarwortel waardoor er minder behandelingen nodig zijn. Indien blootstelling aan de zon onvermijdelijk is, adviseren wij een sunblock te gebruiken.

Pijn

Bij het IPL ontharen worden de flitsen ervaren als een warme prikkelende tinteling. Wij maken gebruik van de nieuwste IPL-apparatuur waardoor dit tot een minimum wordt beperkt.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

IPL ontharen kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam en bij alle huidtypen. Echter bij de zeer donkere huid (negroïde) zullen wij uitgebreide testbehandelingen doen, voordat wij tot behandeling overgaan.Acne behandeling
Pigmentvlekken verwijderen
Permanente make up verwijderen
Tatoeage verwijderen
Skin Roller (Derma Roller)
Skin Rejuvination
Skinflex

Balderikstraat 2A
7415 VL Deventer

Tel. 06 - 21 925 295
(bereikbaar tijdens kantooruren)

Definitief ontharen van:
  • Ontharen oksels
  • Ontharen bikinilijn
  • Ontharen gezicht
  • Ontharen benen
  • Ontharen rug
  • Ontharen borst
  • Ontharen billen